Autorijles

We rijden in een Mercedes-Benz B200

Wil je autorijles in Amsterdam?

Ook dan moet je bij Rijschool Weeling zijn.
Wij verzorgen de autorijlessen in Amsterdam-West, Amsterdam-Zuid, Buitenveldert, Amsterdam-Oost, Amstelveen, Badhoevedorp, Halfweg, Lijnden en Zwanenburg e.o.

Onze lessen zijn niet alleen afgestemd op de nieuwste eisen van het C.B.R., maar ook helemaal op maat gemaakt voor jou. Hiervoor wordt de lesstof zo aangepast en ingedeeld, dat deze gemakkelijk te begrijpen en aan te leren is.
Dit scheelt jou weer lessen!

Jij wilt toch ook het beste en snelste resultaat voor je praktijkexamen?

Rijles in Amsterdam neem je niet alleen om het rijbewijs te halen, maar ook om daarna nog jaren van je rijbewijs te kunnen genieten.

Daarom moet je de rijopleiding van Rijschool Weeling hebben.
Tijdens onze rijlessen in Amsterdam leren we je als een veilige en ervaren automobilist te rijden. 

Tijdens de rijlessen rijden we binnen het examengebied.
Zo leer je dit gebied goed kennen en dus ook de gemene instinkers.
Lekker toch dat je op je examen niet voor verrassingen komt te staan.

ZOALS ZO VAAK WORDT GEZEGD…..
ALS JE IN AMSTERDAM KAN RIJDEN, KAN JE DAT OVERAL!


 Als je al een rijbewijs hebt, maar je voelt je onzeker…..
Neem een paar “OPFRISLESSEN”,
dan helpen we je weer te genieten van het rijden in Amsterdam.


 

Met 16,5 al beginnen met rijlessen.
Hoe cool is dat?

Vanaf de dag dat jij 17 bent geworden kan je rijexamen doen. Ben je geslaagd? Dan mag je tot je 18de verjaardag alleen de weg op onder begeleiding van de door jezelf gekozen coach(es). Je hoeft dus niet meer tot je 18de te wachten voordat je eindelijk met rijlessen mag beginnen.

Hoe werkt het?

  • Ben jij 16 jaar? Dan mag je starten met het halen van je theorie-examen.
  • Vanaf 16,5 jaar mag je gaan rijlessen.
  • Als je 17 jaar bent geworden mag je rijexamen doen.
  • Heb je je rijbewijs gehaald? Dan kun je tot je 18de in de auto rijden samen met je coach.
  • Vanaf je 18e mag je gelijk zelfstandig de weg op.

Waarom meedoen?

  • Je doet extra rijervaring op, hiermee verklein je de kans op brokken maken
  • Jij kiest je eigen coach!
  • Jij kiest hoeveel coaches je wilt hebben
  • Je kunt aan je coach bewijzen dat je goed kunt rijden.
  • Ook je vrienden mogen met jou en je coach mee in de auto, wel zo gezellig!

TussenTijdseToets

Het is tijdens de opleiding verstandig om  een proefexamen of TussenTijdseToets af te leggen.
Een proefexamen wordt door een instructeur van onze rijschool afgenomen. Hierbij wordt de situatie van een echt examen nagebootst. Er wordt een C.B.R. examenroute gereden.
Hierbij worden alle fouten die je tijdens deze route maakt door de instructeur opgeschreven (evt.met videobeeld). Na afloop van het proefexamen wordt de route nog eens doorgesproken door middel van deze foutenlijst en de videobeelden. De foutenlijst krijg je zelf op je mail zodat je deze altijd nog even door kunt lezen. Na zo’n proefexamen weet je dus precies hoe een examen verloopt en weet je waar je tijdens het rijden goed op moet letten (wat je zwakkere punten zijn tijdens zo’n examen). Een TussenTijdseToets is ook een proefexamen, maar dan wordt deze afgenomen door een examinator van het C.B.R. (jouw eigen instructeur is hier ook bij aanwezig). Na afloop van het examen wordt door de examinator de fouten in grote lijnen doorgenomen en geeft de examinator je advies hoe je het beste kan verbeteren. Doordat jouw  instructeur bij de gehele toets aanwezig is, kan hij met deze gegevens de rest van de opleiding hierop aanpassen.
Als je tijdens de TussenTijdseToets voor de bijzondere verrichtingen voldoende haalt, krijg je voor het eerst volgend examen vrijstelling voor de bijzondere verrichtingen.


Examens

Het behalen van het rijbewijs is natuurlijk waar de hele rijopleiding op gebaseerd is. Het examen doe je bij het C.B.R. (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen)
Bij zo’n praktijkexamen gaat een examinator van het C.B.R. met jou een examenroute rijden. Aan de hand van jouw rijstijl tijdens deze route beoordeelt de examinator of je geslaagd bent voor het rijbewijs.

Onze instructeurs zijn getraind om jou te adviseren wanneer je het examen het beste aan kan vragen. Wij weten de C.B.R.-eisen en hebben ervaring met de vorderingen van andere examenkandidaten. Ook weten wij precies hoe jouw opleidingsschema verloopt.


Afspraak afzeggen

Ben je onverwachts verhinderd? Zorg er dan voor dat je je rijles op tijd afzegt. Geplande rijlessen mogen tot 48 uur voor de afspraak kosteloos afgezegd of verplaatst worden (Zon- en feestdagen tellen niet mee). In andere gevallen wordt de les in rekening gebracht of van het pakkettegoed afgetrokken.

Vooruitbetaalde pakketten worden niet gerestitueerd.

De pakketten hebben een geldigheidsduur van 1,5 jaar. Dit houdt in dat als je laatst genomen rijles langer dan 1,5 jaar geleden geweest is, dit pakket vandaag der dag niet meer geldig zal zijn.